2013. október 24., csütörtök

Kata szelet



Nem szoktam olyan gyakran sütni ezt a süteményt pedig nagyon szeretem és azért nem olyan bonyolult.

Hozzávalók

Lapokhoz:
70 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 dl tej
3 tojássárga
1 csomag sütöpor
1 csomag vaniliás cukor
csipet só

Töltelékhez:
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 dl rum
4 ek baracklekvár
2 ek holland kakaó
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag piskótatalér
1 deci tej

Tetejére:
3 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor

A lapokhoz a hozzávalókat összedolgozzuk  3 egyenlő cipót  készitünk majd kinyújtjuk és 40x40 es tepsi hátán megsütjük.
A legkevésébé sikerült lapot összetörjük, a piskótatallérokat is több db ba törjük, hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóit és a tejjel megkent lapok közé tesszük, majd egy éjszakára állni hagyjuk.
Másnap a tojásfehérjéket gőz felett 1 csipet sóval és a cukorral habbá verem úgy, hogy a kristálycukor teljesen felolvadjon. Megszóróm tortadarával.

Címkék:

4 megjegyzés:

Időpont: 2013. október 24. 20:32 , Blogger Édes történetek írta...

Jól néz ki és finom is :)!

 
Időpont: 2013. október 24. 21:01 , Blogger Andi írta...

Hát ma vihettem volna kóstolót, ha eszembe jut.....

 
Időpont: 2013. október 28. 12:49 , Blogger Okki írta...

Ez nálunk is nagy kedvenc, de ahogy Te is írod, elég ritkán készítem és is.
Szép lett! Jó lenne most egy szelet, így ebéd után. :)

 
Időpont: 2013. október 28. 14:55 , Blogger Andi írta...

Hát igen ritkén készül pedig alapvetöen nem bonyolult.Talán majd Karácsonyra elkészitedheted:)

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal