Kata szelet
Nem szoktam olyan gyakran sütni ezt a süteményt pedig nagyon szeretem és azért nem olyan bonyolult.
Hozzávalók
Lapokhoz:
70 dkg liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 dl tej
3 tojássárga
1 csomag sütöpor
1 csomag vaniliás cukor
csipet só
Töltelékhez:
15 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 dl rum
4 ek baracklekvár
2 ek holland kakaó
1 csomag vaniliás cukor
1 csomag piskótatalér
1 deci tej
Tetejére:
3 tojásfehérje
25 dkg kristálycukor
A lapokhoz a hozzávalókat összedolgozzuk 3 egyenlő cipót készitünk majd kinyújtjuk és 40x40 es tepsi hátán megsütjük.
A legkevésébé sikerült lapot összetörjük, a piskótatallérokat is több db ba törjük, hozzáadjuk a töltelék többi hozzávalóit és a tejjel megkent lapok közé tesszük, majd egy éjszakára állni hagyjuk.
Másnap a tojásfehérjéket gőz felett 1 csipet sóval és a cukorral habbá verem úgy, hogy a kristálycukor teljesen felolvadjon. Megszóróm tortadarával.
Címkék: édes sütemény
4 megjegyzés:
Jól néz ki és finom is :)!
Hát ma vihettem volna kóstolót, ha eszembe jut.....
Ez nálunk is nagy kedvenc, de ahogy Te is írod, elég ritkán készítem és is.
Szép lett! Jó lenne most egy szelet, így ebéd után. :)
Hát igen ritkén készül pedig alapvetöen nem bonyolult.Talán majd Karácsonyra elkészitedheted:)
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal