Sajtos csigák tangzhonggal
Amióta olvastam a tanghzong technikáról ki szerettem volna próbálni.
Hozzávalók:
Tanghzonghoz: 5 dkg liszt,
2,5 dl viz
A tésztához:
60 dkg liszt
1 tojás
3dkg élesztő
2, 5 dl tej
kiskanál só
egy kiskanál méz,
5 dkg vaj
Kenéshez:20 dkg margarint és 2 tubus krémsajtot használtam
Tetejére sajt és egy tojás
A tangzhonghoz a vizet és a lisztet felmelegitjük folyamatos kevergetés mellett, majd amikor jól besürüsödik kb 65 fokon félretesszük, és amikor kihült a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk majd 15 percig állni hagyjuk majd kinyújuk és margarinnal kikenjünk majd rátesszük a krémsajtot is.kettéhajtjuk és 1 cm csikokat vágunk ezeket megcsavarjuk majd csigákká formázzuk tetejét tojással lekenjük és sajttal megszórjuk.Nálam 30 perc alatt sültek meg 180 fokon.
Címkék: péksütemény, sós sütemény
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal