Zakuszka
Szeretem a kenyérre kenhető mindenfélét.Egyik kedvenscem a padlizsánkrém gyakran szoktam késziteni. Azonban nagy kedvencem a zakuszka is és bár a boltbn is lehet kapni idönként megveszem, de gyerekkorom izeit nem annyira hozzák vissza. Eldöntöttem hogy idén megpróbálkozom a készitésével és lázas receptkeresésbe fogtam. Végül 2 recept tünt szimpatikusnak.
Nem egyszerü késziteni, ha azt nézem hogy az eredeti receptben 4 és fél órát késziti Juci én ezt nem birtam végigcsinálni és kb 3 óra alatt készitettem el, az is sok idő és folyamatosan kevergetni hát kell hozzá némi fanatizmus, a végeredmény viszont krémmes homogén zöldségpaszta.A 2 recepthez Aleda receptjét használtam azzal az újitással, hogy a sütöben raktam az elökészitett megsütött megpucolt összetevöket és 9 órán át 140 fokon alufóliával letakart jénaiban készitettem el,(mindkét receptből negyed adag készült)
Nekem a répás változat jobban izlik és ha készitek akkor csakis ilyen sütős megoldást választok.
Címkék: erdélyi izek, vegetáriánus
1 megjegyzés:
Én ezt kenyérre, tésztára tettem és mind megettem :) gyorsan fogy
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal