2013. szeptember 7., szombat

Zakuszka

Szeretem a kenyérre kenhető mindenfélét.Egyik kedvenscem a padlizsánkrém gyakran szoktam késziteni. Azonban nagy kedvencem a zakuszka is és bár a boltbn is lehet kapni  idönként megveszem,  de gyerekkorom izeit nem annyira hozzák vissza.  Eldöntöttem hogy idén megpróbálkozom a készitésével és lázas receptkeresésbe fogtam. Végül 2 recept tünt szimpatikusnak.
Nem egyszerü késziteni,  ha azt nézem hogy az eredeti receptben 4 és fél órát késziti Juci én ezt nem birtam végigcsinálni és kb 3 óra alatt készitettem el, az is sok idő és folyamatosan kevergetni hát kell hozzá némi fanatizmus, a végeredmény viszont krémmes homogén zöldségpaszta.A 2 recepthez Aleda receptjét használtam azzal az újitással, hogy a sütöben raktam az elökészitett megsütött megpucolt összetevöket és 9 órán át 140 fokon alufóliával letakart jénaiban készitettem el,(mindkét receptből negyed adag készült)
Nekem a répás változat jobban izlik és ha készitek akkor csakis ilyen sütős megoldást választok.

Címkék: ,

1 megjegyzés:

Időpont: 2014. április 14. 7:07 , Blogger Unknown írta...

Én ezt kenyérre, tésztára tettem és mind megettem :) gyorsan fogy

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal