2013. július 15., hétfő

Csokis-málnás rolád

Ma estére vendégeket várok ezt a roládot ez alkalomból sütöttem. Kissé már hagymománnyá vált hogy ezt a málnás mascarponés roládot sütöm.
Az érdekessége most annyi hogy ez alkalommal nyirfacukrot használtam az  édesitéhez és durumlisztből sütöttem a piskótát mivel a kedves vendég életmódváltásban van és nem eszik cukrot.
Nos akkor a piskótát két tojásból sütöttem egy evőkanál holland kakóport tettem bele.Amikor kisült feltekertem, majd amint kihült megkentem málnalekvárral és a mascarponés málnás töltelékkel.
A töltelékhez  egy deci tejszint kemény habbá  vertem  majd hozzáadtam 250 g mascarponét a málnaszemeket a végén forgattam bele, nyirfacukorot porrá öröltem és azzal édesitettem. A külsejét tejcsokibevonóval vontam be (ez persze tartalmaz cukrot) tejszinnel és málnaszemekkel diszittem.

Címkék:

4 megjegyzés:

Időpont: 2013. július 15. 21:08 , Blogger Édes történetek írta...

Nagyon jól néz ki, igazán gusztusos:)! Köszi, hogy megosztottad a receptet, szerintem ezt hamarosan kipróbálom... :)))

 
Időpont: 2013. július 16. 0:38 , Blogger Andi írta...

örülök, a tepsi méretét nem irtam de ez egy 30 x40 es tepsibe sült

 
Időpont: 2013. július 16. 14:52 , Blogger Okki írta...

Olyan rég tervezek én is roládot készíteni, de valamiért tartok tőle. Félek, hogy nem tudom szépen feltekerni és eltörik a tészta....Nagyon szép és finom lett a tied! :)

 
Időpont: 2013. július 16. 16:02 , Blogger Andi írta...

Én úgy szoktam hogy még melegen a sütöpapirral feltekerem és ha kihül akkor leszedem a sütöpapirt és utána már mehet is a töltelék nem szokott eltörni.Mindkét irányból lehet tekerni ha kisebbet akarsz akkor a keskenyebb irányból tekerd

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal