Csokis-málnás rolád
Ma estére vendégeket várok ezt a roládot ez alkalomból sütöttem. Kissé már hagymománnyá vált hogy ezt a málnás mascarponés roládot sütöm.
Az érdekessége most annyi hogy ez alkalommal nyirfacukrot használtam az édesitéhez és durumlisztből sütöttem a piskótát mivel a kedves vendég életmódváltásban van és nem eszik cukrot.
Nos akkor a piskótát két tojásból sütöttem egy evőkanál holland kakóport tettem bele.Amikor kisült feltekertem, majd amint kihült megkentem málnalekvárral és a mascarponés málnás töltelékkel.
A töltelékhez egy deci tejszint kemény habbá vertem majd hozzáadtam 250 g mascarponét a málnaszemeket a végén forgattam bele, nyirfacukorot porrá öröltem és azzal édesitettem. A külsejét tejcsokibevonóval vontam be (ez persze tartalmaz cukrot) tejszinnel és málnaszemekkel diszittem.
Címkék: édes sütemény
4 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki, igazán gusztusos:)! Köszi, hogy megosztottad a receptet, szerintem ezt hamarosan kipróbálom... :)))
örülök, a tepsi méretét nem irtam de ez egy 30 x40 es tepsibe sült
Olyan rég tervezek én is roládot készíteni, de valamiért tartok tőle. Félek, hogy nem tudom szépen feltekerni és eltörik a tészta....Nagyon szép és finom lett a tied! :)
Én úgy szoktam hogy még melegen a sütöpapirral feltekerem és ha kihül akkor leszedem a sütöpapirt és utána már mehet is a töltelék nem szokott eltörni.Mindkét irányból lehet tekerni ha kisebbet akarsz akkor a keskenyebb irányból tekerd
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal