2013. június 4., kedd

Mandulás zabos keksz

Eddig úgy gondolkoztam a kekszsütésről hogy ha kekszet akarok enni a boltok polcain  elég nagy a kinálat. De nemrég sütöttem zabpelyhes kekszet és igen nagy sikere volt, no meg nekem is izlett ekkor arra gondoltam szivesen kipróbálok újabb receptet.
Ez a keksz különlegesen finom lett kicsit módositottan az eredeti recepten, a végeredmény pedig nagyon finom ropogós keksz..
Hozzávalók:
5 dkg zabpehely (kissé megpörkölve majd kihütve lisztté daráltam)
75 g teljes kiörlésü tönkölyliszt
65 g puha vaj
100 g barna cukor
1 narancs héja
1 csipet só
1 kis narancsaroma
75 g mandula(pörkölt és aprózott)
1/2 teáskanál sütöpor
1/4 teáskanál  szódabikarbónát
1 egész tojás

A tojást a cukorral és vajjal felhabositottam majd hozzászortam a zab és tünköülybúzalisztet meg a többi hozzávalót, nekem kicsit lágy lett  igy 20 percre a hütöben raktam majd diónyi gombócokat gyúrtam és sütöpapiron egymástól 3 cm távolságra helyeztem el 200 fokon 10 percig sütöttem.




Címkék: ,

4 megjegyzés:

Időpont: 2013. június 7. 20:49 , Blogger Édes történetek írta...

Nagyon szépek lettek a kekszeid, ezt biztos ki fogom hamarosan próbálni, nagyon tetszenek a hozzávalók, biztos finom lett!!!

 
Időpont: 2013. június 7. 23:33 , Blogger Andi írta...

Nekem a müzlis a kedvencem bár az nem olyan szép de izre mindent visz.

 
Időpont: 2013. június 20. 9:01 , Blogger Okki írta...

Az otthon elkészített kekszek sokkal finomabbak és egészségesebbek, mint a bolti, úgy hogy ha időd engedi próbálj ki minél több keksz receptet. :)
Ha a mandulát lecserélem dióra vagy mogyoróra, nekem is nagyon ízlene.

 
Időpont: 2013. június 20. 9:07 , Blogger Andi írta...

Én nagy mandulakedvelő vagyok.És szerintem is jók az otthon készitett kekszek

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal