Csipkebogyólekvár
Ennek a lekvárnak az ötlete úgy született hogy nagyon szeretem a hecserlilekvárt, apai nagyanyám ilyen lekvárral készitette a linzereket.
Tegnap a szokásos szombati piacolásomkor egy néni kedvezményes áron ajánlott nekem csipkebogyót, hezitáltam hogy megvegyem hiszen az intenetten közzétett receptek igen melósnak irják a lekvár elkészitését.
Végül megvettem gondoltam majd több etapban készitem el. Nem mértem meg csak akkor amikor megpucoltam azaz levágtam a kis virágrészeket 2 kg 90 dkg lett. Ez 3 órát vett igényben elég sziszifuszi munka, Majd 1,5 órát főztem úgy, hogy a bogyókat egy nagy fazékba tettem a viz ellepte a bogyókat, a vizet pótoltam és néha meg-megkavartam kb ennyi idő alatt megpuhultak a bogyók.
Ezt követöen leturmixoltam, majd egy sűrű szürön átpassziroztam ez 1 órát vett igénybe .Ezt követöen másfél csomag Quittin 2:1 ben és 75 dkg cukorral összeföztem száraz dunsztba tettem és tiszta üvegekbe töltöttem..
A tapasztalatom az hogy valóban van vele munka, de a végeredmény az mindenképpen finom, egyébként a piacon vásárolt süritményt is kipróbáltam( nem sok érte a 900 ft) l) ez azonban sürübb és zamatosabb.
Címkék: erdélyi izek, gyermekkorom izei
3 megjegyzés:
Palacsintával nagyon szeretem. :)
Igen azzal nagyon finom, persze a piaci süritményből is finom készülhet.
Imádnivaló, jó gy ekkora a türelmed, ezt mndenkinek nagyon ajánlom, ilyet nem kapni a boltban!
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal