2013. október 6., vasárnap

Csipkebogyólekvár

Ennek a lekvárnak az ötlete úgy született hogy nagyon szeretem a hecserlilekvárt, apai nagyanyám ilyen lekvárral készitette a  linzereket.
Tegnap a szokásos szombati piacolásomkor egy néni kedvezményes áron ajánlott nekem csipkebogyót,  hezitáltam hogy megvegyem hiszen az intenetten közzétett receptek igen melósnak irják a lekvár elkészitését.
Végül megvettem gondoltam majd több etapban készitem el. Nem mértem meg csak akkor amikor megpucoltam azaz levágtam a kis virágrészeket 2 kg 90 dkg lett. Ez 3 órát vett igényben elég sziszifuszi munka, Majd 1,5 órát főztem úgy, hogy a bogyókat egy nagy fazékba tettem a viz  ellepte a bogyókat, a vizet pótoltam és néha meg-megkavartam kb ennyi idő alatt megpuhultak a bogyók.
Ezt követöen leturmixoltam, majd egy sűrű  szürön átpassziroztam  ez 1 órát vett igénybe .Ezt követöen másfél csomag Quittin 2:1 ben és 75 dkg cukorral összeföztem száraz dunsztba tettem és tiszta üvegekbe töltöttem..
A tapasztalatom az hogy valóban van vele munka, de a végeredmény az mindenképpen finom, egyébként a piacon vásárolt süritményt is kipróbáltam( nem sok érte a 900 ft) l) ez azonban sürübb és zamatosabb.

Címkék: ,

3 megjegyzés:

Időpont: 2013. október 28. 12:52 , Blogger Okki írta...

Palacsintával nagyon szeretem. :)

 
Időpont: 2013. október 28. 14:56 , Blogger Andi írta...

Igen azzal nagyon finom, persze a piaci süritményből is finom készülhet.

 
Időpont: 2014. április 14. 7:05 , Blogger Unknown írta...

Imádnivaló, jó gy ekkora a türelmed, ezt mndenkinek nagyon ajánlom, ilyet nem kapni a boltban!

 

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal