Florentine avagy aszalt gyümölcsös mandulás keksz
Nemrég kölcsonkaptam egy könyvet azaz Sütidoboz cimü kiadványt és ki is választottam miket szeretnék kipróbálni.
Hozzávalók:
125 g liszt
70 g aszalt sárgabarack
70 g aszalt vörösáfonya
70 g aszalt ananász
1 ek méz
150 g cukor
125 g vaj
50 g szeletelt mandula
csipet ső
csoki a talpakhoz(kb 20 dkg)
A mézet a cukorral és vajjal felolvasztjuk majd félretesszük hülni.Hozzáadjuk az apróra vágott aszalt gyümölcsöket, mandulát és lisztet majd 180 fokon 8-10 perc alatt megsütjük úgy hogy kis halmokat teszünk a sütőpapirral bevont sütölemezre.Hagyjuk kihülni a tepsiben majd ha kihült a talpakat olvasztott csokiba mártjuk.
Címkék: apró sütemény, keksz
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal