Narancsos csokis félhold
Igazi karácsonyi sütemény.
Hozzávalók:
200 g liszt
2 ek holland kakaó
csipet só
125 g margarin
1 tojás
50 g cukor
A lekvárhoz
1 kg narancs
2 citrom
1,5 deci viz
60 dkg cukor
Tetejére étcsoki
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk, egy órára a hütöbe tesszük majd szaggatjuk és 180 fokon 10-12 perc alatt megsütjük,
A lekvárhoz a narancsokat megpucoljuk eltávolitjuk a fehér részt, a citromokat is majd apró kockákra vágjuk, a magvakat kiszedjük.
A cukorból a vizzel szirupot fözünk majd hozzáaadjuk a gyümölcsöt és kb 25 percig fözzük amig zselés állagú lesz azaz ha kitányérra csöpögtetjük akkor nem folyik szét ezután hozzáadunk egy ek hajszálvékonyra vágott narancshéjat amiről eltávolitottuk a fehér részt,
Ha kihült ezzel a lekvárral rajasztjunk össze a holdakat majd étcsokit olvasztunk és tetejét ezzel bevonjuk.Néhány órát állni hagyjuk igy az izek jobban érzödnek.
Címkék: apró sütemény, édes sütemény, keksz
5 megjegyzés:
Nagyon jól néz ki :)!
Nagyon pikánsan finom de lassan puhul.
Hmm, ez nagyon ízlene nekünk. El is mentem a receptet, ahogy lesz időm elkészítem. :)
Egy kérdésem lenne: milyen csokit használsz? Ismerve az itteni csokikat melyiket javaslod hogy használjam amikor díszíteni/bevonni szeretnék? Ugyanis eddig nem voltam megelégedve amiket használtam, túl vastag a csoki máz, nem akar vékonyodni s így nagyon nehéz dolgozni vele, vagy nem is sikerül. :( Előre is köszönöm válaszod!
Szia.Én a Lidl ból szoktam csokit spájzolni van egy étcsokijuk 74% kakaótartalommal sötétbarna csomagolásban azt gőz felett szépen megolvad de alacsonyra állitva a hőt szóval ha gáztüzhelyed van kislángon kell melegiteni a vizet és néha néha megkavarni a csokit ha a nagyja elolvadt akkor a maradékot csak át kell keverni nem muszáj az egészet felolvasztani
Köszi szépen! Azt hiszem tudom melyik csokit mondod, azt még nem próbáltam. Ha arra fele járok, akkor veszek egy táblát és megpróbálkozom vele. :)
Megjegyzés küldése
Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]
<< Főoldal